Oj vad den växer!

Vecka 24! Kände å såg idag för första gången att lillen sparkade uppe i magen! Jag hade min jacka låg lite på magen när jag åkte tåg å känner å ser hur jackan flyger upp! Började skratta lite för mig själv!:)
å nu känns de rejält när lillen vänder på sig i magen, skulle tro den har en del plats eftersom att han/hon vänder sig hela tiden å rör på sig! Jag är säker på att vi kommer få en liten fotbollsspelare, eller vi har de redan! Lillen spelar redan med allt jag har i magen!:p


Måndag!!

Helgen är över å det är redan måndag kväll! Fort gåre! Åkte direkt tåget i morse vid sju för att kunna vara på Friskis och Svettis i Sthlm halv 9.. För då skulle jag å Liz PT:a varandra.. Jag fick köra olika intervaller på roddmaskinen, cykeln å krosstrainern.. Men de tyckte inte magen om alls! Hade man slagit på den efteråt hade man nog brutit handen så jäkla hård var den! Hmm undra om det är bra? Skönt att det är på fredag vi ska till barnmorskan! efter de gick vi til skolan för å ha lektion! Sen kunde jag ta mig till tåget å åka hem igen!
 
Älsklingen har precis åkt iväg på möte å jag försöker hålla mig vaken! Känns lite väl tidigt å lägga sig vid sju!:P Trodde jag skulle vara utvilad efter den här helgen men tydligen inte! Blir en tidig kväll idag också! Ska ju upp vid fem i morgon också så!
 
Imorgon efter skolan är det dags för PT pass med gruppen jag har här i stan! Då har jag planerat in Cirkelfys! Har de inte träningvärk efter i morgon så har dom inte tagit i allt va de kan!:) De är rätt skönt att stå på sidan å kolla på när de jobbar!:P

God morron!

Jaha då blev de ännu en natt med mer än 9 timmars sömn.. Sov mer än 9 timmar igår natt ochså så nu borde jag väl vara utvilad? Men skönt va de iaf!:)
Men vad händer den här helgen då?
Idag på förmiddagen ska jag göra lite PT jobb.. Skriva vad vi gjorde i torsdags på passet sen ska jag lägga upp ett nytt pass till på onsdag.. Har tänk att ha ett cirkelfys pass då.. Får se hur de går! De svåra är att de två jag har ligger inte på samma ställe i sin träning så blir att göra två olika pass som är ganska lika iaf!
Efter de blir de nog lite städning här hemma.. å så ska jag nog olja in köksbordet en gång till så vi kan flytta ut de till köket igen å få bort de får vardagsrummet!:) Sen ikväll/natt ska jag vara chafför.. får se ifall vi får lite sällskap i eftermiddag/kväll också! Hirvi och Isabell är i stan så de kanske kikar över ett tag!
Imorgon tror jag inte vi har nå planer alls! men alltid finns de ju nått att göra! skönt att inte ha nått planerat iaf!:)
Sen va den här helgen slut å dags för en ny plugg/jobb vecka!
 
Fan vad jag längtar till den lilla kommer ut! Nu är det bara 122dagar kvar!:P Jag tror vi har en fotbollsspelare i magen.. jäklar vilket liv det va där inne när jag skulle sova i torsdags.. Ja la handen på magen ett tag å kan inte räkna hur många sparkar jag fick! Älsklingen va inte hemma å kunde känna men jag låg där för mig själv å log, så jäkla häftigt att känna att det finns nån där inne som rör sig!
Men är lite orolig då jag får ont å magen blir stenhård på eftermiddagarna/kvällarna när jag kommer hem från jobb/skolan.. Undrar varför å om det är farligt? vill ju inte att den ska komma ut så här tidigt! Ska som tur är till Barnmorskan på fredag så ska höra då! Blir ju så när jag stressar också men det gör jag ju inte varje dag när jag kommer hem.. det är ju mer på dagarna på jobbet men då borde de ju komma mer då.fast får lite så då också men de mesta är ju när jag kommer hem! 
 
Nää dags å börja plugga nu!

Vecka 23

Jag:
Nu kan du känna allt tydligare hur barnet rör sig, sparkar uppåt magen eller nedåt underlivet. Tillfälliga smärtor i sidan kan bero på att livmodermuskulaturen töjer sig mycket under denna period, det brukar gå över om du vilar en stund.

För många är det här en lugn och positiv tid. Andra känner en växande oro inför förlossningen och framtiden. Oron är egentligen också ett helt normalt sätt att förbereda sig mentalt.
 
 

Lillen:
Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.

 Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

 Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.


Körkort

Känner redan att detta kommer bli ett ganska gnälligt inlägg så ni som inte vill läsa kan ju sluta nu!:)
 
Jag började tänka idag när jag gick runt å dammsög att varför är det alltid självklart att jag ska köra bara för att jag är gravid.. Visst jag ska inte dricka å skulle aldrig komma på tanken att dricka när jag är med barn men bara för det betyder det inte att jag kör.. Inte alltid man är sugen på att köra! Är man trött, ont i fötterna eller vad som helst så vill man kanske inte köra men alla tar för givet att jag kör å alla vill åka med så de kan dricka! Det stör mig lite att det är självklart.. Bättre att man frågar om jag ska köra innan! Önskar ibland att jag inte hade körkort eller bil!:)
 
nu har jag gnällt färdigt för idag! Ska ta å göra mig i ordning innan Johan kommer över! Sen inatt bär det av till Ullared! Har inte blivit så mycket sömn de senaste två dagarna pga min förkylning men hoppas dagen inte blir för lång i morgon å att man kan sova nånting på bussen!:) Ska bli superkul å köpa massa till den lilla!
 
Tror att jag har en fotbolls spelare i magen! När jag ligger eller sitter still lever den livet där inne! Kände en rejäl spark nyss! Skit häftigt! Eller jag kanske inte ska säga så mycket, det är kanske inte så skönt när han/hon blir större å sparkar!:P

Månad 5!

Nu väger bebisen nästan 430 gram, är ungefär 28 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu.
 
Barnet har fått en dygnsrytm. Det både sover och är vaket. Antagligen är det som mest livligt när du vilar dig. Barnet är kanske som allra piggast medans mamman är som tröttast och bara vill sova.

Innan bebisen lagt på sig hull ser huden lite skrynklig och genomskinlig ut, men nu ökar den i vikt varje dag. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln, som är viktig för produktionen av hormoner, utvecklas i stadig takt.

Redan nu finns tandanlag i käkarna. Det är inte så långt kvar tills du får träffa ditt barn och inom det första året börjar tandsprickningen.

Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt – räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat.

Vecka 22

Är redan i vecka 22! Tiden går rätt fort ändå! Å det rör sig massor i magen.. igår va första gången Robin kände att de sparkade i magen på mig! Häftig känsla!
 
just nu har vi precis stoppat in en broccoli och kyckling paj i ugnen.. spännande å se hur den smakar! Den ser väldigt god ut men ingen av oss som gjort de förut så får se hur den blir!:)

04.30

De här kommer också bli en lång dag! Har sovit skit dåligt hela natten då jag satt å pluggade hela kvällen från jag kom hem vid sex till halv tio å har sen drömt om skiten hela natten. Har ganska ångest för de här med pt å allt måste vara så fakta baserat allt man gör. Å dehjälper ju inte att jag vaknar redan 04.15 när jag kan sova nästan en timme till. Men bara å gå upp å plugga ännu mer innan tåget går kvart över sex. Har sen skola mellan 8.00-17.30! Oj vad jag längtar efter jul just nu när allt är över!


RSS 2.0