Vecka 38

Barnet

Barnet förbereder sig nu för att födas. Nu är barnet helt fullgånget. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6.
I vecka 39 väger bebisar mellan 3 kg och 3,2kg, men fortsätter bygga upp det lager underhudsfett som hjälper till att hålla dem varma utanför livmodern.
Bebisens inre organ finns på plats, men lungorna tar längst tid att utvecklas färdigt. Även efter födelsen kan det ta några timmar innan andningsrytmen etableras.
 
Men när är det dags? Ditt barn bestämmer själv när det är dags att födas.
 
 
 

Mamma

Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt.
Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt.
En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten.
 
Nu kan förlossningsväskan packas om ni inte redan gjort det. Väskan innehåller allt sådant din partner, du och den nyfödda kan behöva under tiden på förlossningsavdelningen.
 
Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln.

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

Bebisen kan födas vilken dag som helst nu.

Puzzlet klart!

Nej är inte pensionär än, men man skulle ju kunna tro de! Är bara rätt segt å va sjukskriven!:)


Nedräkning


Tisdag!

Imorse ringde klockan redan halv 7.. va ett tag sen jag va tvungen å vakna så tidigt av klockan! Även fast jag brukar vakna tidigt så är det ju inte av en klocka som skriker i öret! menmen de va iaf dags för besök hos barnmorskan igen.. Hon ligger fortfarande med huvet neråt men inte fixerad än.. undra när hon ska bli de? Men allt såg iaf bra ut.. Hon har ätit upp sig sen sist å ligger nu nästan på kurvan igen!
 
Har också varit hemma hos min bror idag.. kul å se hur mycke dom hunnit komma i ordning i huset!
 
Annars har det inte hänt så mycket idag! Väntar på att han jag bor med ska komma hem å göra mig sällskap!:)
 
 

Söndag

Inte som alla andra dagar. Robin åkte till Södertälje å va borta hela dagen. Så efter ett bad tog jag en lugn promenad i solen, gick till pappas jobb å åkte med han till mun bror ett tag å kikade hur de hade fått det i huset, efter de åkte vi å handlade innan vi åkte ut till landet. Där ute började dom laga mat å vid fem kom Robin också ut å vi käkade. Satte oss i soffan å snackade lite kom vi in på att jag inte känt lika hårda sparkar dom senaste dagarna så blev övertalad å ringa å prata med förlossningen å dom sa åt oss å komma på kontroll. Fick ligga med ctg kurva i en timme sen vänta på doktorn i en timme, han gjorde ett ultraljud å kikade så de fanns tillräckligt med vatten, att hjärtat slog å hon andades. Men jag tyckte att hjärtljuden låg lite lågt för ofta men de va inget som dom sa, vi fick en tid på fredag då vi ska upp igen på en noggrannare kontroll. Hon sa att de brukar göra så men jagbkev inte alls lugnare av de. Får hoppas veckan går fort å de snart är fredag!


35

Yes då va de tisdag å en bättre dag idag!:) dock inte mycket sömn inatt heller men de är väl bara att vänja sig, men just nu skulle de va roligare å va uppe hela nätterna om man hade en liten å gosa med! Bara typ 35 dagar kvar!:)

Har inte tagit för mig speciellt mycket å göra än! Har fortsatt på mitt 1000 bitars puzzel jag började på förra veckan. Fast går rätt sakta eftersom jag inte kan sitta vid bordet så länge i sträck. Snart kommer Robin hem å äter lite men efter de ska jag ta tag i städningen på övervåningen! I eftermiddag ska vi till jysk å förhoppningsvis hämta sänggaveln å bokhyllan vi beställde förut!


Ny dag i morgon!

Usch har inte haft nån bra dag idag! Har sovit jätte dåligt nu tre nätter i rad så kan ju ha nått med humöret å göra! Vaknade halv sju i morse å hade inte lust med nånting. Å speciellt inte va hemma själv hela dagen å kvällen men orkade inte försöka få över nån heller... Men nu är äntligen snart den här dagen över å nya tag i morgon. Om nån timme kommer nog han den bästa jag bor med hem så jag får lite sällskap!:)

Imorgon ska jag ta å träna lite, är grymt träningssugen så blir antingen nå styrka hemma eller simning i badhuset! På torsdag är de dags å träna vattengympa de ska bli riktigt skönt. Tror min kropp behöver de, lite träning plus att de gör nog inte så ont i fogarna i vattnet!

Nu ska jag bädda ner mig i sängen å kika på idrottsgalan!


Jaha..

strulet är fortfarande inte löst.. Va uppe å pratade med en barnmorska i onsdags å hon skrev ut mitt läkarintyg å skulle ge det till doktorn igår å eftersom att jag ringde i onsdags å fick tid idag 8:40 att de skulle ringa upp hade jag kvar den tiden.. Barnmorskan jag va hos förra torsdagen ringde igår å hörde hur de hade gått med försäkringskassan å berättade att de hade strul å inte hann ringa upp alla samma dag.. Men när hon ringde i morse visste hon ingenting å på mitt läkarintyg stog det att de gäller bara till den 6/1 men att hon skulle kika runt med sina kollegor å sen ringa tillbaka.. Hon ringde nyss å sa att doktorn hade fått de men hon hade inte fått tag i honom så hon visste inte om han skulle förlänga de i helgen eller hur han tänkte göra.. Så hon sa åt mig att ringa till den där växeln idag så jag kunde bli uppringd på måndag men jag ringde nyss å de säger att de ringer upp på tisdag.. De går inte så bra nu!!
Men hoppas på att han fixar de i helgen å jag ser på min FK sida att det är fixat.. Annars blir de å pina sig igenom en stängningsdag på jobbet på måndag å jobb tisdag... Min rygg som knappt klarar av att sitta upp när jag äter hur fan ska den klara en hel dag på en hård stol!!
 
Igår kväll trodde jag hon skulle sparka sig ut ur magen.. jäklar vad stark hon börjar bli!:) Å hade också endel onda sd så blev inte mycket sömn i natt inte! Men tur att jag va hemma idag å kunde sova ett tag på dagen!
 
Bara 5 veckor kvar nu!!:)

Blää

Kunde ju haft en bättre start på det här året!! Fan vad less jag blir! Ansökte om grav penning för x antal månader sen att det skulle börja gälla från den 21/12 å det kunde ta upp till 30 dagar att få svar på de.. Jag skickade in de så att det var mer än 30 dagar tills den 21:a men jag har fan inte fått nå svar än! När jag var hos Barnmorskan förra veckan pratade vi om de å att jag är sjukskriven tills på söndag sen måste jag jobba heltid igen! å hon tyckte ju inte jag skulle göra de så hade jag inte fått svar från Fk idag så skulle jag ringa henne! Ringde de nummret jag fick av henne för kanske en timme sen å jag kommer till den vanliga jävla telefonsvararen som säger att de ska ringa upp mig på fredag morgon! Vadå fredag morgon?? Skulle ju ringa idag för att doktorn va där idag!! Men jag får väl ta å åka upp till dom å prata då man inte får tag i dom på telefonen alls!!!
Jag ska nog ta å gräva ner mig i 6 veckor å sen njuta när hon äntligen tänker titta ut!!:)

RSS 2.0